Μοντέρνος Χορός
14 Ιουνίου 2019
Jazz – Funky Jazz
14 Ιουνίου 2019
latin χορός

Ο χορός λάτιν έχει την καταγωγή του στην λατινική Αμερική. Τυπικοί χοροί λάτιν είναι οι Τσα τσα τσα, Ρούμπα, Σάμπα, Σάλσα, Μάμπο, .

Μερικοί δάσκαλοι χορού επίσης συμπεριλαμβάνουν το Τανγκό και το Αργεντίνικο Τανγκό παρόλο που είναι εντελώς διαφορετικοί στην μορφή τους.

Επίσης σε κάθε χώρα υπάρχουν και άλλοι παραδοσιακοί χοροί Λάτιν. Στην Αργεντινή υπάρχουν οι Τσακαρέρα, Γκάτο, Εσκοντίδο και Ζάμπα. Στην Βολιβία υπάρχουν οι Μορενάδα, Γιαμεράδα, Καποράλες και ο πρόσφατα δημιουργηθείς Τίνκου.

 Χοροί Λάτιν σε σχολές χορού

Επίσης ως λάτιν χοροί αναφέρονται οι χοροί που διδάσκονται σε διεθνές επίπεδο στις σχολές λάτιν χορού. Οι κυριότεροι χοροί που διδάσκονται στις σχολές είναι οι: Τσα τσα, Μπολερό (το οποίο λανθασμένα αναφέρεται ως ρούμπα αρκετές φορές), Σάμπα, Τανγκό, Πάσο ντόπλε, Τζάϊβ. Οι δύο τελευταίοι χοροί ωστόσο δεν προέρχονται από την Λατινική Αμερική. Σε σχέση με τους χορούς Λάτιν που διδάσκονται στις σχολές οι αυθεντικοί χοροί Λάτιν είναι γενικώς πιο γρήγοροι, πιο αισθησιακοί και έχουν περισσότερες ρυθμικές εκφράσεις. Ο ρυθμός των χορών Λάτιν είναι 4/4. Τα ζευγάρια στον Λάτιν χορό ξεκινούν στέκοντας αντικριστά.

Εκτός από τις σχολές γενικού χορού λάτιν, υπάρχουν και αυτές που ειδικεύονται στο Αργεντίνικο Τάνγκο, και αυτές που ειδικεύονται στον χορό Σάλσα. Στις σχολές Σάλσα συνήθως διδάσκονται και οι χοροί Μπατσάτα και Ρούμπα

Βήματα για να αποκτήσεις επαγγελματικά διπλώματα latin χορού

Σχετικά με τους χορούς latin, υπάρχουν τρεις φορείς που δίνουν επαγγελματικά πτυχία σε σχολές χορού στη χώρα μας: το IDTA, το ISTD και το DVIDA.

salsa, ruba, latin

IDTA – International Style Latin

Ο φορέας IDTA παρέχει διπλώματα σε τρία επίπεδα για το International Style Ballroom: associate για το χαμηλό επίπεδο, licentiate για το μεσαίο επίπεδο και fellow για το ανώτερο.

 • Associate
 • Licentiate
 • Fellow

ISTD – International Style Latin

Ο φορέας ISTD παρέχει διπλώματα επίσης στα τρία αντίστοιχα επίπεδα (χαμηλό μεσαίο και ανώτερο) του International Standard: Bronze, Silver και Gold.

 • Bronze
 • Silver
 • Gold

DVIDA – American Rhythm

Ο φορέας DVIDA παρέχει διπλώματα στο American Rhythm (αντίστοιχο του International Latin, αλλά American Style): Bronze, Silver και Gold.

 • Bronze
 • Silver
 • Gold

1 Comment

 1. Ο/Η mobile legends hack apk λέει:

  My relatives all the time say that I am wasting my time here at net, except I know I am getting familiarity all the time by reading such fastidious articles or reviews.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.